Excent Tandtechniek

Talloze opleidingsmogelijkheden

Van tandtechnische tot digitale vaardigheden, van kwaliteit tot leiderschap en alles wat daar tussen zit

Wij hebben onze eigen Academy en daar zijn we maar wat trots op! Met een moderne e-learningtool, klassikale trainingen en leuke workshops kun je bij ons zoveel leren als je wil. Kies bijvoorbeeld voor onze interne opleiding tot KPT’er of de training tot Groepsleider. Uiteraard met als eindresultaat een certificaat en een mooi vervolg op je loopbaan. Hieronder lichten we vast een tipje van de sluier op…
Excent Tandtechniek - mascotte-graduate (Academy & Excenter)

Onze KPT klas

Gedurende zes maanden doorlopen 8 collega’s een intern opleidingsprogramma tot Klinisch Prothese Technicus. Deze cursisten hebben eerst een toelatingstoets gedaan, waarin ze hebben laten zien te beschikken over de juiste tandtechnische basiskennis en opstelvaardigheden. Met behulp van video’s en een studieboek komt de theorie tot leven, waarna ze de praktijk gaan ervaren. Bij een échte patiënt wordt een prothese geplaatst, waarbij ze uiteraard begeleid worden door een ervaren docent. Een tandarts beoordeelt het eindresultaat en dan is het tijd voor een feestje: de diploma uitreiking en een borrel!
Excent Tandtechniek - Services_1920x1080
‘Ik heb vandaag meer geleerd dan in 4 jaar op de opleiding tandtechniek!’
‘Ik heb 20 jaar stilgestaan, maar sinds we bij Excent zijn gekomen, heb ik de kans gekregen om mezelf weer verder te ontwikkelen.’
‘Een hele hoop informatie gekregen vandaag.’

Leren en werken

Ben jij zo iemand die tegelijk wil leren én geld wil verdienen? Wij zijn altijd op zoek naar leergierige BBL’ers en BOL’ers! Ook van andere stages en afstudeeronderzoeken worden wij enthousiast. Start je loopbaan bij ons: vind jouw vacature voor leerling medewerker, stagiair of stuur een open sollicitatie! De mogelijkheden vind je als je op de button hiernaast klikt.

Excent Tandtechniek - VM_Stefaan-Delaere_1080x1080
Excent Tandtechniek - Quote Stefaan

Jouw springplank naar een leidinggevende rol

‘Van gips medewerker naar accountmanager tot vestigingsmanager’

Bijna 20 jaar geleden solliciteerde ik naar een functie op een voor mij geheel onbekend terrein. Ik mocht beginnen op de gipskamer van een tandtechnisch laboratorium met een bijbehorende vierjarige opleiding tot tandtechnicus. Na die opleiding volgde ik een specialisatiejaar ‘kroon- en brugwerk’.

Na een half jaar gipskamer startte ik bij de kroon- en brugwerk afdeling en werd daar na enkele jaren groepsleider. Rond 2010 nodigde Excent me uit om een interne opleiding tot accountmanager te volgen. Die kans pakte ik met beide handen aan met in het verschiet een accountmanagers functie voor de vestigingen Tilburg, Helmond en Parkstad. Eerlijk gezegd: die schakel tussen lab en praktijk ging me goed af.

In 2014 werd ik gevraagd om te starten als vestigingsmanager van Parkstad. Een mooie kans om alles wat ik geleerd had te combineren: van het aansturen van een team tot de verbouwing van de vestiging, acquisitie en het verder verbeteren van de dienstverlening. We hebben als enthousiast en kundig team afgelopen jaren mooie prijzen gewonnen, iets waar ik heel trots op ben!

Excent is een groot bedrijf met veel kansen en een wereld vol uitdagingen, waarbij er steeds wordt geïnvesteerd in digitalisering en innovatieve technologieën. Kortom, ik ben blij dat ik onderdeel uit maak van Excent!