Nieuws vanuit Excent Tandtechniek

Reeuwijk, 24-01-2024

Excent Tandtechniek kondigt met trots de voorgenomen samenwerking aan met Ortholab, een groep toonaangevende orthodontische laboratoria.

Excent Tandtechniek is verheugd mede te delen dat een overeenkomst is bereikt met Ortholab voor de overname van hun orthodontische laboratoria. Deze strategische samenwerking markeert een uitbreiding van de dienstverlening van Excent Tandtechniek en biedt nieuwe mogelijkheden om kennis aan beide zijden te benutten voor een nog betere service aan tandartsen, orthodontisten en patiënten.

De samenwerking met Ortholab, een gerespecteerde speler in de orthodontische laboratoriumsector, past perfect binnen de groeiambities van Excent Tandtechniek. Door deze synergie kunnen beide partijen profiteren van elkaars expertise en technologische vooruitgang, waardoor een sterkere positie op de tandtechnische markt wordt bereikt.

Gabriëlle Majenburg, CEO van Excent Tandtechniek, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Wij zijn verheugd met de aanvulling van de laboratoria van Ortholab. Deze ontwikkeling biedt niet alleen nieuwe groeikansen, maar versterkt ook onze positie als marktleider. Door de krachten te bundelen met Ortholab, kunnen we gezamenlijk een ongeëvenaarde dienstverlening aanbieden aan tandartsen en nu dus ook aan orthodontisten, wat uiteindelijk ten goede komt aan de patiënt.”

Eigenaar en directeur van Ortholab, Roelant Seijger, zal ook na de overname verantwoordelijk blijven voor de aansturing van de orthodontische laboratoria. Roelant Seijger: “Met Excent Tandtechniek hebben we de ideale partner voor de toekomst, om zo het succes van onze orthodontische laboratoria uit te bouwen door te investeren in digitalisering, 3D printing en ontwikkeling van onze technici.”

De overname is onderhevig aan goedkeuring van regelgevende instanties, daarom zal de formalisering van de verkoop naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 plaatsvinden.

Over Ortholab:

Ortholab is een groep gerenommeerde orthodontische laboratoria die hoogwaardig techniekwerk en diensten levert aan orthodontisten. Met een focus op innovatie en kwaliteit heeft Ortholab een sterke reputatie opgebouwd in de orthodontische sector en is het een waardevolle aanvulling op de dienstverlening van Excent Tandtechniek.

Over Excent Tandtechniek:

Excent Tandtechniek is marktleider in de tandtechnische markt en werkt vanuit 30 tandtechnische laboratoria binnen de Benelux samen met tandheelkundige specialisten en hun patiënten. Sinds 2024 is Excent Tandtechniek onderdeel van Liberty Dental Group. Meer info op: www.excent.eu

Voor verdere vragen kunt u terecht bij Roy Kortenoeven (Manager Strategic Innovation & Marketing) via M: +31612291135 of r.kortenoeven@excent.eu